Nieuwe themagebieden/routes tijdens HortiContact 2019

Op 19, 20 en 21 februari vindt HortiContact 2019 plaats. De trots van de Nederlandse tuinbouw. Kennis delen en innovaties zijn belangrijke speerpunten van HortiContact 2019. Daarom zijn een aantal nieuwe themagebieden/routes opgezet.

Soft Fruit Experience
Een nieuw themagebied op HortiContact 2019 is Soft Fruit Experience. Bezoekers vinden hier bedrijven die gespecialiseerd zijn in zachtfruit onder glas. In samenwerking met Janny Trouw (netwerkcoördinator Glastuinbouw Nederland aardbei/zachtfruit) worden er interessante lezingen gegeven speciaal voor de zachtfruit sector onder glas. Janny Trouw geeft lezingen over Fruitport en Stichting Aardbei Onderzoek. ABZ Seeds gaat in op de omschakelijk naar aardbei Delizzimo in een duurzame, belicht winterteelt. ICE Agency gaat spreken over de arbeidsmarkt en Octinion over de oogstrobot. Het gehele programma is binnenkort op www.horticontact.nl beschikbaar.

HortiPackaging
Een nieuwe themaroute is HortiPackaging. Middels deze route vinden bezoekers alles over verpakkingen, labeling en codering, hot items in de glastuinbouw. HortiPackaging richt zich op telers en kwekers, verpakkingsstations en handelshuizen. Belangrijke thema’s als duurzaamheid, automatisering en de wensen en eisen van de markt komen ruimschoots aan bod.

Fossielvrij Plaza
Een nieuw kennispaviljoen geïnitieerd door Kas als Energiebron, Glastuinbouw Nederland, het Ministerie van LNV en HortiContact is het Fossielvrij Plaza. Hier vertellen ondernemers over hun ervaringen met fossielvrij telen, gaan specialisten in op nieuwe mogelijkheden en zijn zij dagelijks beschikbaar om vragen van bezoekers te beantwoorden.

Innovatieroute
De innovatieroute is een terugkerend element op HortiContact. Door de innovatieroute te volgen, zien bezoekers de innovatieve producten of diensten die door de exposanten zijn ontwikkeld. Op deze manier blijven bezoekers op de hoogte van ontwikkelingen in de glastuinbouwsector.

Start-ups
Ook start-ups komen aan bod tijdens HortiContact. Naast het regulieren starterspaviljoen wordt dit jaar voor het eerst een start-up/scale-up plein gecreëerd door HortiHeroes. Startende ondernemingen laten zien welke innovaties en creativiteit ze aan de markt kunnen toevoegen.

Al meer dan 15 jaar vormt HortiContact de Nederlandse trots van de glastuinbouw met gemiddeld ruim 500 exposanten en meer dan 14.500 bezoekers. Daarmee is HortiContact de grootste sectorbeurs voor de glastuinbouw in Nederland. Bezoekers van HortiContact komen vooral uit de sier-, groente- en fruitteelt (onder glas). De vakbeurs is op 19, 20 en 21 februari 2019 te bezoeken van 13:00 – 21:00 uur in Evenementenhal Gorinchem.

Meer informatie: www.horticontact.nl