Meer uit je bestaande melkstal halen? ( Met Video )

“We wilden sneller melken met minder lichamelijke belasting”
Lammert en Grietsje hebben zich uitgebreid georiënteerd. Uitgangspunt was om met één persoon te kunnen melken. Uiteindelijk viel de keuze op een 2 x 16 snelwissel, dus Rapid exit, melkstal inclusief voeren. “Het melkt fantastisch”, vertellen ze na zo’n twee maanden in hun nieuwe melkstal.”

Klik hier voor de video !

Enthousiaste melkers en koeien
“Het aansluiten van de lichte IQ melkstellen gaat heel gemakkelijk. Het voorbehandelen en aansluiten doen we per 8 koeien. Dan sluiten we twee melkbekers tegelijk aan zonder dat de andere melkbekers luchtzuigen”, benoemt Lammert. “De uiers van de koeien zijn wat gekanteld naar de melkput toe, omdat de koeien met hun voorpoten wat lager staan”, voegt Lammert toe. Ook het individueel indexeren draagt bij aan een goede bereikbaarheid van de uiers. “Daardoor zijn de spenen voor de melker heel gemakkelijk aan te sluiten. We merken echt een groot verschil met de oude melkstal. Nu gaan de koeien enthousiast de melkstal in.”

Meer uit je bestaande melkstal halen? Klik hier voor tips!

Wil je het IQ Melkstel gratis proberen op jouw bedrijf? Vraag bij de lokale GEA dealer naar de voorwaarden, klik hier om je GEA Dealer te vinden!

Klik hier voor uw gratis magazine Stallenbouw !